Welpen (7 – 11 jaar)

Opkomsttijden: elke zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur.

De kinderen van 7 tot 11 jaar spelen wekelijks in de jungle en worden bij Scouting ‘welpen’ genoemd. Samen met figuren uit het Jungleboek van schrijver Rudyard Kipling beleven ze de spannendste avonturen. Bij de welpen wordt de taak van de dieren overgenomen door de leiding. Ze hebben daarom stuk voor stuk een dierennaam aangenomen, zoals Mang (de vleermuis) of Bagheera (zwarte panter).

Afwisseling en ontdekken 

De welpen van Scoutinggroep De Rimboejagers beleven wekelijks een ander avontuur. Dat kan variëren van een bosspel tot knutselen en van paaltjesvoetbal tot kookwedstridjen. Regelmatig komen er figuren uit de jungle langs om de welpen van alles te leren. Ook kunnen de welpen tweemaal per jaar een insigne verdienen. Tijdens die opkomsten ontdekken ze dan van alles over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld koken, toneel of de natuur.

Weekenden

Tweemaal per jaar hebben de welpen een weekend. In het najaar is er traditioneel het ouder/kind weekend. De welpen verblijven dan in hun eigen clubhuis en de ouders worden uitgenodigd om daar ook te blijven slapen. In het voorjaar gaan de welpen een nachtje slapen in een ander clubhuis. Zo bouwen de welpen langzaam op naar het hoogtepunt van het seizoen, het zomerkamp!

Zomerkamp

De eerste week van de zomervakantie staat altijd vet omcirkeld in de agenda’s van de leiding en de welpen. Want in die week gaan de welpen op zomerkamp. Voor deze week wordt jaarlijks een clubhuis in een prachtige bosachtige omgeving gehuurd. Elk jaar is er weer een ander spannend thema.

Ontwerp door en gebouwd door