Scouts (11 – 15 jaar)

Opkomsttijden: elke zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur.

De kinderen van 11 tot 15 jaar worden bij Scouting ‘scouts’ genoemd. Ze zijn relatief zelfstandig en leren samen te werken met anderen in de groep.

Uitdagend programma

De scouts van Scouting De Rimboejagers krijgen wekelijks een uitdagend programma voorgeschoteld. Ze leren goed te pionieren en kunnen daardoor met palen en lijnen de grootste bouwwerken in elkaar zetten, bijvoorbeeld een katapult of een familieschommel. Of wat te denken van het maken van een vuurtafel waarop je zelf mag gaan koken? Daarnaast zijn er wekelijks tal van uitdagende spellen of activiteiten: kanoën, nachtelijke speurtochten, vlotten bouwen en nog veel meer.

RSW

Een van de grote verschillen tussen de welpen en de scouts is dat de welpen in clubhuizen overnachten en de scouts in tenten. De scouts leren zelf hun tent op te zetten en moeten vaak zelf hun eten bereiden. Jaarlijks nemen de scouts ook deel aan de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Daarbij nemen ze het op tegen andere scouts uit de regio. Tijdens het weekend worden ze beoordeeld op samenwerking, het opzetten van de tent, het lopen van een hike, hun kookkunsten en hun score tijdens de vele spelletjes. De winnaar mag naar de landelijke wedstrijden.

Zomerkamp

In de eerste week van de zomervakantie gaan de scouts op zomerkamp. Jaarlijks reserveert de leiding daarvoor een mooi plekje op een scoutinglabelterrein ergens in Nederland. De scouts bouwen daar hun eigen keukentafel om op te koken en om aan te eten. En elk jaar duiken er weer themafiguren op die zorgen voor een spannend en leuk kamp.

Ontwerp door en gebouwd door