← Terug naar overzicht

Opknapbeurt voor buitenkant Chalet Ockenburgh

Scouting De Rimboejagers wil binnenkort de buitenkant van Chalet Ockenburgh opknappen. Houten delen moeten worden vervangen en de rest van de gevel wacht op een schilderbeurt. In totaal gaat dit project ruim 40.000 euro kosten. De scoutinggroep hoopt daarom op een bijdrage van mensen die landgoed Ockenburgh een warm hart toedragen.

Sinds De Rimboejagers in het najaar van 2015 in het chalet kwamen is er al veel opgeknapt. Dankzij een crowdfundingsactie en enkele fondsen is er een nieuw geïsoleerd dak gerealiseerd, zodat de lekkages tot het verleden behoren. Ook is alle elektra inmiddels vervangen. Dit waren kostbare projecten, die respectievelijk 50.000 en 16.000 euro hebben gekost. Bovendien is het chalet ook nog eens voor 4.000 euro brandveilig gemaakt.

De volgende fase in de renovatie van Chalet Ockenburgh is het vernieuwen van de buitenkant, zodat het clubhuis weer een frisse uitstraling krijgt. Veel houten delen, zoals kozijnen en boeidelen, zijn verrot en moeten worden vervangen. Daarnaast is de gevel toe aan een nieuwe laag verf en moeten de huidige ramen voor een betere isolatie worden vervangen door dubbelglas.  Het totale kostenplaatje: ruim 40.000 euro. Wie hier middels een donatie een bijdrage aan wil leveren kan dit doen via het donatieformulier.

Ontwerp door en gebouwd door